Skip to main content

Aktiviteetit

Luonto on hyvin läsnä luonamme. Voit kalastaa, marjastaa, retkeillä, maastopyöräillä, hiihtää tai vierailla Oulangan, Hossan ja Riisitunturin kansallispuistossa. Pihapiirissä käytössäsi on grillikota.

Etäisyyksiä

Keskustan palvelut 23 km (25min.) Markettiin 25 km (27min) Rukalle 45km (40min)

Kesällä

Kesäkalastus

Kalavesien suhteen on runsaudenpulaa. Läheinen Muojärvi on hyvä kalavesi kaikenlaiseen kalastukseen ja erityisesti vetouisteluun. Välijärvi, jonka rannalla mökkimme ovat, on Muo- ja Kuusamojärvet yhdistävän vesireitin leventymä. Järvestä toiseen vaeltavat kalat kulkevat Välijärven läpi. Mm. taimen, järvilohi ja muikkukin liikkuvat ajoittain järvestä toiseen. Kotirannassa on kolme venettä. Lisäksi kahdella muulla järvellä on vene käytettävissä.

Laituri ja veneenlaskupaikka

Kalastajille ja vesilläliikkujille rannassa on veneenlaskupaikka ja isolla laiturilla on mukava viettää kesäpäivää vaikkei kala aina nappaisikaan.

Retkeily

Retkikohteita lähistöllä piisaa. Mökeiltä koilliseen päin noin kolmen kilometrin päässä Muojärvestä kohoaa Korkeasaari. Se on mainio retkikohde kauniilla säällä. Saaren huippu on noin 30 metriä järven pinnan yläpuolella. Näköalat järvenselälle ovat komeat. Mökkipaikan lähistöllä myös joitain geokätköjä (matkaa muutama kilometri).

Luonto

Olemme Kuusamon runsasjärvisimmällä seudulla. Täkäläisten matkailuyrittäjien esitteissä kerrotaankin syystä Järvi-Kuusamosta. Metsät ovat mäntyvaltaisia, hyviä mustikka- ja puolukkametsiä riittää. Marjamaille on lyhyt kävelymatka. Muutaman kilometrin päässä itäänpäin löytyy myös hillasoita. Karpalo tuottaa satoa vuosittain. Sienimetsiä ei tarvitse kaukaa hakea. Sienilajisto on metsien tavallista lajistoa, joihin kuuluu mm.rouskut, haperot ja tatit.

Talvella

Talvikalastus

Pilkkiminen alkutalvesta joen niskoilla antaa unohtumattoman siikasaaliin. Alkutalvesta varsinkin siianpilkintä on paikallisten suosimaa kalastusta, miksei sinunkin. Moottorikelkalla on helppo liikkua järvillä. Vieressä olevat Kuusamojärvi, Muojärvi ja Välijärvi ovat tunnettuja pilkkipaikkoja. Kiinnostaako nuottaus talvella?

Retkeily ja hiihtäminen

Retkikohteita löytyy talvellakin. Esimerkiksi hiihtoreittejä Kuusamosta löytyy noin 500 kilometrin verran. Sinulla on mahdollisuus hiihtää vaikka makkaranpaistoon läheisen Muovaaran laavulle josta avautuvat mahtavat näköalat. Moottorikelkkareitit kulkevat läheltä Niemenlomia. Sinulla on mahdollisuus vuokrata moottorikelkka ja käydä vaikka kelkka-ajelulla Muojärvellä tai kelkkareiteillä. Kuusamon kattavat kelkkareitit mahdollistavat kelkkailun vaikka Lapin läänin puolelle

Luonto

Talvinen Kuusamon luonto tarjoaa retkeilijälle varmasti jotain, mitä hän ei ole ennen kokenut. Komeat tykkypuut, revontulet ja monet muut asiat tekevät talvisesta metsästä maagisen paikan.

Etäisyyksiä

(linkki Google Mapsiin)